28-08-06

Dankzij het zingen in de wagen geen ongeval.

Gisteren rijd op de autosnelweg onderweg naar huis. Het begint te bliksemen en boven mijn wagen is er een wolkbreuk . Onmiddellijk begin ik te zingen om m'n angst te overwinnen en toch door te rijden . Dan plots slingeren de wagens voor mij en kan ik nog net op het nippertje ontwijken doordat ik zo alert gebleven was door het zingen.

08:13 Gepost door Iris Pattyn in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-06

Soulfire Festival

Zaterdag aanstaande zal Iris Pattyn van Butterfly Project de opening verzorgen van het Soulfire Festival : www.soulfire.be. Wees welkom en breng je vrienden mee. Ambiance en de opbrengst gaat naar een goed doel (indianenreservaat) ! Inschrijvingen lopen binnen voor de verschillende workschops die Butterfly Circles organiseert. Hier worden de technieken van het medicijnwiel gebruikt om te komen tot magische veranderingen in ons leven. We werken in beperkte groep zodanig we in de diepte kunnen gaan op verschillende vlakken. Onze stem is onze rode draad doorheen de cursussen . Vlindercirkel met dansen en zingen begint op 7 september (avondreeks)Maancirkel voor vrouwen begint 8 september (enkel tijdens volle of nieuwe maan)Stemcirkel is een dagcursus op 8 september ! Weekend met schilderen zingen en beweging in de Ardennen 22,23 en 24 september! Je kan informeren en inschrijven op www.butterflycircles.com.

19:35 Gepost door Iris Pattyn in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-06

Kracht van zingen

Dat zingen helend is weet ondertussen iedereen. Het inspireert en werkt katalyserend. Bij heel veel stammen wordt er gezongen tijdens het harde werken in de bouw of op het land. Heel veel moeders gebruiken dezelfde sussende liedjes om hun babies rustig te maken. Spirituele liederen die geesten van voorouders aanroepen kunnen zorgen voor algemene rust van een ganse leefgemeenschap. Het doet er niet toe op welke manier, het belangrijkste is het resultaat dat het teweegbrengt in het fysieke lichaam van de mens. Klaagliederen en treurliederen zorgen dat alle emotie kan vloeien naar de aarde. Alles stroomt via een zachte vloeiende manier buiten het lichaam. Wij westerlingen kunnen nog veel leren van die grote groep aardegebonden mensen ( 3/4 den van wereldbevolking is native ) !

11:02 Gepost door Iris Pattyn in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-06

"Stem : de poort naar je ziel "

Deze zin heb ik al meerdere malen gelezen in tijdschriften, oude boeken en nieuwe boeken. Heel veel waarheid in deze zin. Het werken met soundhealing cirkels heeft mij heel veel inzichten gegeven over mijn eigen kwaliteiten, talenten en wat ik hier kom doen op aarde. Ik heb mij bewogen in de spelonken van de diepere lagen van mezelf op een zachte en veilige manier en dit zonder verdovende middelen ! Het heeft mij niet alleen inzicht gegeven maar ook de kracht om met open mond (onvoorwaardelijk) voor m'n ding te gaan in dit leven. Elke cirkel is voor mij weer een groeien naar die vrijheid die m'n ziel verlangt. Op 8 september en 11 november is er een soundhealing cirkel ! Voor info kun je surfen naar www.butterflycircles.com

18:44 Gepost door Iris Pattyn in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-06

Gipsy sound

De laatste maanden hou ik me bezig met het geluid en muziek van Zigeuners en het bevalt me steeds meer. Ik zing in een groepje : Original Gipsy Ska Antwerpen en mag het geluid elke dag meer laten vibreren in m'n stembanden. De zigeuner mensen zijn zo geboren en gedrengt in hun muziek dat het een taal geworden is . Ze kunnen het beter uitleggen met hun muziek dan het te vertellen met woorden. Het mooiste van dit alles is dat ze eigenlijk onze eigen natives of aardegebonden volkeren zijn. Vele 'gelukkigen' onder hen bezitten nog die oude kennis van muziek en van het 'zijn' .Door met hun mee te vibreren in de soms wilde uiterst dansbare muziek heb ik m'n stem op een uiterst pijnlijke maar prachtige manier herontdekt ! www.kadrievi.com is de website waar je iets kan lezen over Original Gipsy Ska Antwerpen !

21:42 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-05-06

De Kabbalah

In het stemweekend werk ik ook met de Kabbalah, in het bijzondere de levensboom. Onze natives: de kelten (de druïdes) werkten met bomen en ook wij kunnen veel halen uit onze wortels van oude kennis. Een boom staat voor het ontvangen (zonlicht) en het krijgen van (zuurstof) . Onze voorouders hadden geen kerken of tempels nodig ze hadden hun bomen. Daar wil ik verder op werken in het weekend: het evenwicht van krijgen en geven. We moeten kunnen ontvangen voor we kunnen geven . Mensen die een wens hebben of droom hebben in hun leven kunnen die samen met ons spiritueel vorm geven om deze later in de materie te gaan zetten. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor het weekend ! Haast je snel om je op te laden in de magische gouden stemcirkel van 20 en 21 mei. Je kan je inschrijven via iris@butterflycircles.com.

13:01 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-06

Workshop Soundhealing op 20-21 mei !

Een weekend waar we in de diepte werken rond stem en healing.Hoe kunnen we onze stem gebruiken om tot persoonlijk evenwicht te komen en hoe kunnen we onze stem als medicijn gebruiken voor andere mensen. Ook zullen we werken met oude Egyptische Soundhealing technieken die werken op verschillende hogere energetische lagen. Een aanrader voor mensen die in een dipje zitten, hun evenwicht willen bijsturen of voor de levensgenieters die graag spiritueel willen werken met hun stem. Wat zullen we allemaal doen : chakra ballancing - tunen of klinken - soefi oefeningen - oude Egyptische technieken aanleren - stemyoga - mantra's en boventonen zingen . We werken telkens met de natuurstem om de stembanden niet te belasten. data : zat 20 en zo 21 mei telkens van 10-18uur plaats : Butterfly Circles, Geertskouter 18 , 1730 Asse inschrijven en inlichtingen : 02/452 35 79 of www.butterflycircles.com

11:19 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-06

BUTTERFLY PROJECT : Zaterdag 6 mei om 20 uur - Oud Gasthuis (CC.ASSE)

Dit is de naam van onze groep die helende concerten geeft ten voordele van de Hunkpati indianen, één van de oudste stammen die zich als laatste hebben overgegeven(200 jaar geleden) aan de Amerikaanse overheerser. De stam bestaat nog uit amper 3500 mensen en zijn aan het uitsterven. We brengen filmische sfeervolle muziek met etnische klanken en boventoonzang. Butterfly Project bestaat uit 3 vrouwelijke krachten : Iris Pattyn - zangeres Conny Vercaigne - muzikante en 2de stem (allerlei etnische instrumenten) Saskia Vermeeren - muzikante (etnische instrumenten en 2de drum) Adres : Oud Gasthuis (in de Kapel) , Gemeenteplein 26 in 1730 Asse. Inkom : 8 Euro die gaat naar de Hunkpati stam !

13:18 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-06

Maak gratis kennis met Butterly Circles.

Zaterdag 6 mei : Butterfly Event Gratis Interactieve Workschops 13u00-14u00 : Dans workschop (aardegebonden dansen voor elke leeftijd) We bewegen alle ledematen stuk voor stuk en integreren alles in één improvisatie-dans. We bewegen en dansen op opzwepende life wereldmuziek en. Van beweging tot dans . Iris werkt met verschillende bewegingen die ze kent vanuit aardegebonden culturen. Elke beweging heeft een eigen betekenis en positieve invloed op het lichaam. De verschillende bewegingen vloeien samen tot één geheel dat dans heet.14u30-15u30 : Zen aquarel workshopSchilderen op een heel ontspannende manier begeleidt door Jan De Visch diede Zen-Aquarel techniek zal aanleren. Het ontspannende karakter van dezetechniek wordt begeleid op zachte life muziek (Sither, oceandrums,waterkallabas...) 15u30-16u00 : toon moment van de werkjes (deze blijven dan ook hangen) 16u00-17u00 : Stem workschop We stretchen onze stembanden en keel met verschillende klinkers tot we bij onze eigen oerklank komen. 17u00-17u30 : Klankbad (liggend genieten en relaxen van een klankbad)Languit relaxeren op een matje, we worden begeleid in een droomwereld vanverbeelding op wereldse muziekklanken. Nergens aan denken, je overgeven aan totale ontspanning. Aanrader voor mensen die even uit de dagelijkse sleur of stress willen komen en zich even willen wagen in het tijdloze waar niks moetof hoeft. (mensen die deelnemen nemen hun eigen matje en dekentje mee)20u00 - 21u00 : "klank-culturen" Iris Pattyn, Conny Vercaigne en Toon Loenders brengen een 1 uur durende trip doorheen de verschillende klanken en culturen. Hier word je ondergedompeld in de klanken en beelden van verschillende culturen. Een symbiose van beeld, muziek, tekst en vocals. De beelden die geprojecteerd worden zijn geselecteerd uit de fotoÅs en filmpjes die gemaakt werden in de zijlijn tijdens de opnamen van het bekende Peking Express programma van VT4. Daarnaast zal ook Jan de Visch op de klanken en ritmes van de muziek een schilderij maken.

21:16 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-06

Muziek en Cosmos

Muziek maakt de verbinding tussen ons en de cosmos. Als mens ontvang ik de meeste berichten uit de cosmos via muziek. Ook heb ik ontdekt na vele jaren onderzoek en ervaring hoe ik die kan opvangen zonder dat ik geblokkeerd wordt door de heersende frequenties hier op aarde. Op een of de andere manier worden hier heel oude vastgeroeste frequenties vastgehouden en een aantal mensen (ongeveer 1% van de wereldbevolking) heeft er alles voor over om deze hier zo te houden. Radio en televisie, de ganse media werkt op een bepaalde frequentie die de laagste chakra's beinvloeden om zo enige controle op de mensheid te kunnen uitvoeren. Iedereen weet ondertussen dat de cosmos zich constant vernieuwt, maar deze keer is de vernieuwing gigantisch groot. Zo groot dat de cosmologische muziek verandert ! En dit na 5200 jaar ! Misschien is het aantal mensen op aarde in deze overgangsperiode zo groot omwille van dat feit. In elk geval ben ik dankbaar dat ik dit mag meemaken en is elke gelegenheid geschikt om het leven te vieren met en in de vernieuwende golven van de universele muziek . Op 6 mei om 20 uur in de Kapel van het Oud Gasthuis in Asse (gemeenteplein 26 in 1730 te Asse) kun je jezelf wentelen in een oceaan van muziek : "Klank-culturen", een performance met beeld en klank .

10:27 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-03-06

Intentie gekoppeld aan geluid

Een van de basisprincipes voor genezing met stemgeluid is de intentie die we erin stoppen. Ik zie grote verschillen bij patiënten die de intentie volledig integreren in het helende proces. Hoe duidelijker en zuiverder onze intentie is, hoe beter het genezend proces. Vooral moeders met een baby doen automatisch aan heling. Als de baby pijn heeft voelt de mama het in haar buik en begint ze te neurieën of te zoemen met de intentie de baby rustig te maken en te helen . Iedereen kan met zijn of haar stem helen, als je maar de juiste intentie in je stem legt. Elke donderdag (vanaf 20 April) kun je in een klein groepje leren werken met je eigen helende stem (zie www.butterflycircles.com)

10:12 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-06

Selectief luisteren

Gisterenavond tijdens de ceremonie (meditatieve cirkel) slaat de verwarming aan en de helft van de mensen is uit hun zalig gevoel . Hun gehoor is plots gefocust op de verwarming en ze horen niks anders meer dan een metalig gezoem. Onmiddellijk daarna beginnen ze zich te ergeren en het goede zalige gevoel is weg! Hetzelfde kan je hebben als je wilt slapen en de buren hebben een fuif, je kan je mateloos ergeren . Wat je hier kunt doen is selectief gaan luisteren . Je kan storende geluiden op de achtergrond houden en bijvoorbeeld je eigen ademhaling op de voorgrond nemen. Dus je concentreert je op het ritmische geluid van je eigen ademhaling. Selectief luisteren kan iedereen leren.

10:35 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-06

De lente in je stem brengen

De lente doet z'n intrede en kondigt zich aan met zachte zonnestraaltjes en vogelliedjes die vibreren op onze huid en stembanden. Het denken alleen aan zon en licht doet mij reeds uit volle borst zingen : "Daar is de lente, daar is de zon, .... " . Het is tijd dat we onze stembanden smeren en uit volle borst zingen. In vele culturen wordt tijdens de equinox uitbundig gezongen, gedrumd en gedanst als dankbaarheid voor wat komt. Zingen is opwekkend en verkwikkend voor ons lichaam en onze geest en het zet bovendien anderen aan het zingen .... De boodschap is : Zet je eigen lente in en zing je lentelied uit volle borst en zet anderen aan om hun lied te zingen. Durf het ook aan om op je werk ten volle het lentevirus te verspreiden. Veel succes !

13:13 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-06

Spreek je waarheid !

Wat is mijn waarheid en hoe komt het dat het zo moeilijk is om daarachter te komen? Laat staan die te gaan spreken en ernaar te handelen. Telkens als we iets vertellen over onszelf is het waar of is er iets onwaar bijgekomen ? De waarheid is dat we goed willen overkomen en dan maar verhalen opspelden. Die verhalen gaan een eigen leven leiden tot op een punt dat het niet meer houdbaar is... Het verhaal klopt langs geen kant meer en heeft niets meer te maken met onszelf. Toch is het verhaal de enige waarheid voor de mensen die je kennen. Het is nooit te laat om je verhaal te hercreëren naar waarheid en puurheid zodanig je kan groeien in plaats van jezelf vast te zetten in een verhaal... Een indiaans gezegde : "Walk your talk" neem ik vandaag mee in m'n gedachten.

13:44 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-06

Stemmeditatie

Dit is een meditatie met je eigen stem om tot een andere bewustzijnstoestand te komen die boven de gewone denk-of mentale bewustzijntoestand gaat.De negatieve gedachten, (het zich zorgen maken, het piekeren... ) maken plaats voor positieve, constructieve gedachten en gevoelens. Met andere woorden de voelsprieten worden iets langer en de denktank wordt naar achteren geschoven.Het is in deze andere hogere bewustzijnstoestand dat genezing, harmonisatie kan plaatsvinden.Heel veel volkeren passen dit dagelijks toe om evenwichtig de dag door te brengen. Ook monniken en nonnen besteden er heel veel tijd aan.

11:12 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-06

Alles is geluid, zelfs de stilte.

Elk seizoen heeft z'n eigen specifieke klank. De vogels verwelkomen reeds de nieuwe bloemen en bloesems, aan de de bomen. Sterker nog, ze bevorderen de groei van de boom en bloemen met hun geluid. M'n opa hield zieke vogeltjes in een grote kooi buiten tot ze terug genazen en liet ze dan weer vrij. Als kind zat ik soms uren bij die vogels en ging reizen op hun eindeloos gefluit . Ik herinner mij de dag dat m'n opa stierf en alle vogeltjes treurden . Toen hebben we in een keer alle vogels vrijgelaten en eentje hebben we binnen genomen . M'n oma die treurde om haar overleden echtgenoot kon troost vinden bij het gefluit van het vogeltje die nog vele jaren rond haar heen vloog. Zelfs als hij de vrijheid kon genieten bleef hij trouw bij haar tot ik hem stokstijf terugvond. De stilte in de veranda van m'n oma zal nooit niet meer diezelfde magische stilte zijn als toen het fladderend fluitertje nog leefde. "Stilte kunnen we pas horen, als we aandachtig luisteren naar het geluid".

15:21 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-06

World Soundhealing Day

"Our communication with the spirit of this place, with its constituent voices of a stream, a rock, a tree, confirms the truth that this interrelation is necessary for our continued existence as one species of organisms dependent like all others upon the same eternal powers that inform the universal whole."      --Frank Waters, author of Book Of The Hopi and Mountain DialoguesValentijnsgeschenk voor de Aarde. Vandaag 14 februari vormen wij soundhealers over de hele aarde cirkels die een Sonische Valentijn sturen naar de Aarde. De ah-klank wordt er gezongen vanuit het hart met vredevolle en liefdevolle intenties. Waarom : om onze relatie te versterken met de aarde en vooral om vrede te verspreiden. Meer informatie over deze wereld dag van helende geluiden kun je vinden op www.healingsounds.com.

09:49 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-06

CREATIEVE CIRKEL : UITNODIGING

    Ontdek je creativiteit op een speelse en verbonden manier met andere gelijkgezinden via dans, stem en schilderen. We gaan op ontdekking in en buiten onszelf via kleuren, klanken en beweging . De rode draad is verbinden, ontdekken en genieten in een prachtige groene omgeving . Van vrijdagavond (19u) tot en met zondagavond (18u) in de Ardennen. Begeleiding : Jan de Visch (www.art4life.be) en Iris Pattyn (www.butterflycircles.com)Prijs : all in 220 Euro (inclusief schildergerief, verblijf , eten en workshop) Plaats : Cap Bohan, Rue du veux Moulin 138, 5550 Bohan , 061/50 05 47 www.capbohan.beData : Van vrijdag avond 17 maart om 19u30 tot en met zondag 19 maart

16:40 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mijn droom :

    Een grote cirkel mensen zingen voor de Aarde in een mooie kapel en dit op 14 februari. We sturen met z'n allen een Sonische Valentijn naar de aarde met onze stem. De bedoeling is om met 1000 den mensen over heel de wereld te zingen voor de aarde. Reeds 4 jaar maken we deze droom waar en meer en meer mensen over de ganse wereld sluiten aan bij deze liefdevolle omarming van de aarde. Wetenschappers hebben ontdekt dat tijdens het zingen minder criminaliteit is in de gebieden rond de plek waar er gezongen is (esaya effect) . Als je graag deel uit maakt van de Valentijncirkel dan ben je vanaf 11u30 welkom in het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26 te 1730 Asse ! En dit GRATIS ! Laat een berichtje achter als je erbij wilt zijn en ik stuur je een wegbeschrijving. 
 

 

16:11 Gepost door Iris Pattyn | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4